eaglemirek, no co, nie ja to mówiłem :P
Błędy VCDS G71, Immobilizer
Zwiń
X
-
Błędy VCDS G71, Immobilizer
Witam,
Wrzucam błędy jakie wywalił VCDS:
Address 01: Engine:
2 Faults Found:
17978 - Engine Start Blocked by Immobilizer
P1570 - 35-00 - -
17563 - Manifold Pressure Sensor (G71): Short to Plus
P1155 - 35-00 - -
Address 17: Instruments & Address 19: CAN Gateway & Address 46: Central Conv
1 Fault Found:
01336 - Data Bus for Comfort System
80-10 - Single-Wire Operation - Intermittent
To co zaobserwowałem:
Błąd 01336 powtarza się co jakiś czas. Elektryk jak podmienił zegary to niby błędu nie było, chociaż jak włożył z powrotem moje, to również ich nie było ale i tak za jakiś czas się pojawiły. Jego diagnoza to decha do wymiany ...
Błąd z immobilizerem zapewne jest powiązany ? Samochód raz jakiś czas temu mi zapalił jakby na chwilę i od razu zgasł (zapewne wtedy się ten błąd pokazał). Później palił ok. Wczoraj po przekręceniu stacyjki zaczęła mi mrugać kontrolka od immo ale samochód zapalił normalnie ... Dziś też jest ok.
Błąd z czujnikiem wyskoczył też niedawno i nie mam zielonego pojęcia o co chodzi. To ten przy prawej lampie ?
Chciałbym się poradzić, zasięgnąć opinii. Czy immo się kończy ? Wyłączyć to ? Nowa deska ?! ehhh Błędy skasowałem wczoraj i dziś nic się jeszcze nie pojawiło.
pozdrawiam i dziękuję za pomoc
Ł.
-
-
Zamieszczone przez przemikJakby bylo OK... to by sie błąd nie zapisywal... chyba ze to jakis stary błąd. Po wymianie gruchy byla diagnostyka dynamiczna robiona ?
Niestety to nie był stary błąd gdyż skanuję samochód co jakiś czas ... Elektryk niby coś tam sprawdzał i powiedział, że wszystko jest w normie i na razie błąd nie występuje. Diagnostyka dynamiczna nie była robiona. Zaznaczam, że auto nie nie traci mocy ...
Komentarz
-
Komentarz